Symptom på missfall

Magont och blödning är symptom på missfall. Däremot är både magont och blödning vanligt under en graviditet utan att det behöver innebära missfall.


symptom missfall

Så känns ett missfall

Symptom på missfall är smärta i magen och att du sedan börjar blöda. Smärtan är en krampartad smärta som liknar kraftiga mensvärkssmärtor. Blödningen består av slem, tunn vätska och kan innehålla blodklumpar. Blödningen kan skilja sig från att vara kraftig till bara några bloddroppar.

Missfall utan symptom

Du kan också få missfall där kroppen inte stöter ut fostret på en gång. Dessa missfall kallas för fördröjt missfall. Då märker du oftast inte av ditt missfall, utan det upptäcks då på ultraljudsundersökningen i vecka 18-20.

Blödning behöver inte betyda missfall

Kom ihåg att bara för att du blöder när du är gravid innebär inte det att du har fått ett missfall. Man kan blöda av lite olika skäl. Men kontakta din barnmorskemottagning för säkerhetsskull om du börjar blöda.

Ont i magen behöver inte betyda missfall

Om du får samma smärta som liknar mensvärk när du är gravid så behöver inte det innebära missfall. När moderkakan växer känns det nämligen som mensvärk.